Whitepaper: hoe verbeter je via social media de beleving van bezoekers?

Social media bepalen in toenemende mate hoe bezoekers een vakantie of bezoek aan een attractie beleven. Van voorpret tot nagenieten.

Bij het kiezen van een bestemming vertrouwen bezoekers steeds vaker op online recensies en content van andere bezoekers. Als ze vragen hebben, dan krijgt Facebook Messenger de voorkeur boven een telefoontje. Het bezoek zelf wordt uiteraard vastgelegd op Snapchat, Tripadvisor en Instagram.
Dit heeft impact op merken in toerisme en recreatie. Hoe speel je hierop in? Hoe laat je social media van begin tot eind bijdragen aan een fantastische totaalbeleving van bezoekers?

 

Ontdek het in deze whitepaper, waarin we beschrijven hoe je via social media engagement voor, tijdens, en na een bezoek inspeelt op de wensen van bezoekers. Vul je gegevens in om de whitepaper gratis te downloaden:


 

 

Social media engagement in iedere fase

Aan de hand van de zes stappen in de visitor journey duiken we in de rol van social media in toerisme en recreatie. In de ontdekkingsfase van deze journey ligt de focus op user-generated content en de kracht van reviews als hulpmiddel voor het boeken van een bestemming.
Naarmate het bezoek dichterbij komt groeit het belang van webcare voor een goede beleving. Iedere fase wordt toegelicht met relevante voorbeelden en actuele onderzoeken. Zo ben je na het lezen van de whitepaper geïnspireerd om alle kansen van social media engagement maximaal te benutten.

  • Het genereren en gebruiken van user-generated content
  • Waarom je als organisatie moet reageren op reviews
  • Hoe Disney wachten leuk maakt
  • De kracht van live-chat voor luxe bestemmingen

 

Voor wie is deze whitepaper?

In de whitepaper bespreken we de rol van social media engagement en user-generated content voor toerisme en recreatie. Van (dag)attracties en vakantiebestemmingen tot hotels en vakantieparken.
Social media engagement bevindt zich op het snijvlak van marketing en klantenservice. Met de whitepaper spreken we de rollen binnen deze afdelingen aan, waaronder directie, marketing managers, social media managers en customer care managers.