Social media rapportages - Inzicht in prestaties

Meten is weten. Hoeveel berichten komen er binnen? Wat is onze reactiesnelheid? Waar hebben jouw klanten het over? Wat is onze invloed op het sentiment van jouw klanten?

 

Dit zijn zomaar een aantal vragen waarvan je het antwoord vindt in onze social media rapportages. Met behulp van social media tooling en een Data Scientist krijg jij inzicht in wat er over jouw merk gezegd wordt, hoe ons team presteert en hoe blij jouw klanten met je zijn.

Rapportages, dashboards en analyses

Rapportages, dashboards en analyses vormen de laatste stap in een social media strategie, maar eigenlijk ook de eerste. Bij RIFF meten we de resultaten van jouw activiteiten op social media, zodat je deze inzichten weer als startpunt kunt gebruiken ter verbetering van je strategie.

 

Het meten van resultaat

Het meten van resultaten is een van de belangrijkste onderdelen van een social media strategie. De enige manier om te achterhalen in hoeverre je met je activiteiten op social media daadwerkelijk doelstellingen behaalt is door data te verzamelen en deze te analyseren. Deze inzichten geven vervolgens aan wat werkt en op welke vlakken je je strategie kunt verbeteren.

 

Rapportages en dashboards in de praktijk

Bij RIFF bouwen we social media rapportages en dashboards op maat. Onze data-analisten weten precies welke informatie en data nodig zijn om jouw onderzoeksvraag te beantwoorden.

Zo bieden we je inzichten in je digitale activiteiten en de effectiviteit daarvan. Wat zijn de volumes van je inkomende social media berichten en hoe verklaren we pieken hierin? Wat is de wachttijd van je klanten die je een bericht sturen op social media? Welke bezetting heeft je bedrijf op welke momenten nodig, om het gewenste service level te realiseren? Wat is de ontwikkeling in het sentiment van klanten die op social media worden geholpen? Ook kunnen we goed voorspellen hoe de digital engagement volumes zich ontwikkelen op basis van concrete data, wat resulteert in een betere forecast en planning.

Door het analyseren van je digital journey kan RIFF bovendien advies uitbrengen over de belangrijkste gebieden voor verbetering in processen of dienstverlening. In welke fase van de klantreis ontvang je bijvoorbeeld de meeste vragen? En over welk product of onderwerp de meeste klachten? Wat is de share of voice van jouw bedrijf op social media in vergelijking met concurrenten?

 

Aan de slag? Wij helpen je graag!

Bij RIFF begrijpen we dat data overweldigend kan zijn. Welke data heb je nu eigenlijk nodig om een antwoord te krijgen op je vraag, en welke conclusies kun je trekken? Onze data-analisten nemen dit graag bij je uit handen. Wij analyseren je data en doen aanbevelingen, zodat jij direct actie kunt ondernemen.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!