Filter:
Webcare in tijden van crisis

Bij het uitbreken van een internationale crisis, zoals nu het geval is bij de uitbraak van het Coronavirus, zien we dat er een grote behoefte is aan nieuws en informatie. Sociale media zijn hierbij voor veel mensen een belangrijke bron. Berichten worden gedeeld, geliked en de reacties zijn massaal. Hoe kun je die enorme stroom aan vragen en reacties managen tijdens een crisis?

In deze blog, voorzien van een handige checklist, vertellen we je hoe je die enorme stroom aan vragen en reacties kunt managen.

Lees meer
Omgaan met negatieve reviews: 7 tips

Bijna elke webwinkel heeft wel eens een negatieve review gehad. Hoe kan je hier het beste op reageren? In dit artikel een aantal tips in de omgang met negatieve klantbeoordelingen.

Lees meer
Relevante communicatie met klanten: tips & tricks

Consumenten worden overspoeld met e-mails en berichten op social media vol met informatie rondom het Coronavirus. Vaak verpakt als service-informatie met een commerciële boodschap. Dit brengt risico’s met zich mee, zeker in een tijd dat klanten extra gevoelig kunnen zijn. Toch wil je als merk blijven communiceren en ook blijven verkopen. Waar moet je op letten in deze bijzondere situatie?

Lees meer
10 tips voor reageren via webcare

Webcare wint nog altijd terrein. Steeds meer merken reageren op vragen of opmerkingen via social media, geholpen door de opkomst van bijvoorbeeld Facebook Messenger en WhatsApp.

Lees meer
User-generated content in toerisme & recreatie

User-generated content is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste marketingkanaal in toerisme en recreatie. Hoe stimuleer je gebruikers om content over jou te plaatsen en hoe kan USG zorgen voor een sterker merk?

Lees meer
6 social media engagement voorbeelden in het toerisme

(Dag)toeristen gebruiken in iedere fase van hun bezoek social media. Succesvolle toeristische bedrijven haken op al deze contactmomenten in. Hoe? Laat je inspireren door deze 6 voorbeelden van merken uit de toerisme- en recreatiebranche die social engagement snappen.

Lees meer
Hoe reageer je op verschillende soorten reviews? 5 voorbeelden

In deze blog kijken we naar vijf typische reviews die je als bedrijf kan verwachten, en de do’s en dont’s bij het formuleren van een reactie.

Lees meer
Wat is jouw webcare tone-of-voice?

Uit het onderzoek Stand van Webcare 2018 blijkt dat driekwart van de organisaties geen formele richtlijnen voor hun tone-of-voice hebben vastgelegd die bepalen hoe ze online op klanten reageren. Vaak wordt het wel onderling en informeel besproken. Maar hoe borg je dan de kwaliteit?

Lees meer
9 tactieken om klanten te stimuleren een review te plaatsen

Wat kan je als merk doen om toch meer reviews te krijgen? In deze blog bespreken we 9 tactieken voor het genereren van meer reviews.

Lees meer
Webcare via WhatsApp: dit zijn de kansen en uitdagingen in 2019

Webcare via WhatsApp kent op het eerste gezicht alleen maar voordelen. De snelheid van chat. De privacy van e-mail. Het gemak van een bekende app. Terecht, of zijn er ook mindere kanten? In deze blog bespreken we de kansen en uitdagingen rondom webcare voor WhatsApp anno 2019.

Lees meer